Seznamte se s pouštní dešťovou žábou, nejroztomilejší obojživelníkem na světě

pouštní dešťová žába

Je možné, že jste už viděli pouštní dešťovou žábu; videozáznam směšně roztomilé žabí hračky žáby udělal loni kola a získal dosud téměř 10 milionů zhlédnutí. Ale pro ty z vás, kteří jste nikdy neměli to potěšení spatřit tuto kouzelnou kouli roztomilosti, dovolte nám, abychom vás představili.

Pouštní dešťová žába (Makrofony Breviceps) je pozoruhodné pro několik věcí, kromě toho, že se zdálo, že bylo vytrženo přímo z centrálního obsazení pro Pemonem.

Noční žáby, původem z jihoafrického pobřeží Namaqualandu a pobřežního jihozápadního Namibie, tráví většinu dne pohřbenými dunami. Na zadních nohou mají příruby, které fungují jako malé bagry, aby snadněji procházely pobřežním terénem. Malý pás světa, který obývají, je náchylný k mořské mlze, která udržuje písek vlhký v jinak vyprahlé oblasti. Mají na svých bříšcích náplast, která je nejen průhledná, ale má také počet krevních cév a kapilár, skrze které mohou absorbovat vodu z písku..

Přesto pro všechny své animované roztomilost je to divoký řev pouštní dešťové žáby, který ji opravdu odděluje. Zatímco každý druh žáby má jedinečné volání,B. makropsvšichni chodí v obraně svého trávníku, jak fotograf divočiny Dean Boshoff statečně objevil při střelbě na duny podél Port Nolloth v provincii Severní Kapsko.

Podívejte se na pouštní dešťovou žábu a jeho divoký obranný výkřik v Boshoffově videu níže.

A ano, zdá se nám, že tento chlapík nadšeně vrčí, protože pravděpodobně není z obra moc šťastnýHomo sapiensa jeho záhadná kameramanská zbraň tak blízko. Ale vzhledem k tomu, že sladká stvoření jsou v současné době uvedena jako zranitelná na Červeném seznamu ohrožených druhů IUCN – hlavní hrozbou je ztráta stanoviště – je naše naděje, že rozšířením roztomilosti se více fanoušků a obhájců postoupí na talíř a pomůže zachránit nejroztomilejší obojživelník na světě.

CS.AskMeProject