Foto: Baby Srílanské slony bláznivé v divočině svatyně

Dvě telata slona

Pár srílanských slonů telatových blázen pod ostražitým okem svých starších 22. července v přírodní rezervace v národním parku Udawalawe, asi 103 km od Colomba na Srí Lance.

Srílanští sloni jsou ohroženým poddruhem slona asijského, který kdysi v desítkách tisíců předtím, než v 19. století vládla Británie, byla Británie. Pošírování, ztráta stanovišť a geografická fragmentace výrazně vyčerpaly jejich populace, do roku 1969 zbývalo méně než 2 000 jedinců..

Po zavedení zvýšených ochranných opatření v polovině 90. let a otevření několika středisek pro divoké zvěře věnovaných danému druhu, jako je tranzitní středisko slonů Pinnawala a tranzitní středisko Sloní slony, pomalu roste počet divokých slonů Srí Lanky žijících na ostrově..

CS.AskMeProject