5 ptáků, kteří by mohli ukrást vaše batole

Zlatý orel

Racek, který vytáhne sendvič z ruky na pláž, je natolik podivný; myšlenka na dravého ptáka s rozpětím křídla, který se kroutil kolem sedmi stop a popadl dítě, je věcí nočních můr. Jako hororové filmy šílené povahy nebo dinosaury, které přicházejí k životu, které v noci udržují slabé srdce vzhůru.

Strach z velkých dravých zvířat je jasně hluboce zakořeněný – stejně tak by to mělo být. To je důvod, proč video Golden Eagle Snatches Kid (viz níže) mělo během prvních 24 hodin více než 5 milionů zhlédnutí. A i když se z tohoto videa proměnilo Facebook na Goldeneaglebook na celý den, ukázalo se, že video je trochu víc než jen ohromný projekt (podvod).

Otázkou však zůstává: mohl by a mohl by velký dravý pták chytit nic netušícího batole z parku nebo z plání? Tady je pohled na některé z impozantnějších ptáků, kteří se blížili k nebi, a jejich dětský škubající potenciál.

1. Zlatý orel

Za prvé, nově slavný nejděsivější pták na světě, zlatý orel. Zlatý orel, který se nachází v Severní Americe, Eurasii a severní Africe, je největším dravcem v Severní Americe a má tu čest stát se národním ptákem v Mexiku. Měří od 27-33 palců na délku, zlatý orel má rozpětí křídla 78 palců a váží 7-14 liber. Živí se králíci, svišťami, veverkami a zajíci, ale také je známo, že chytí lišky, hospodářská zvířata a dokonce i dospělé jeleny a karibu. Ačkoli zlaté orly jsou dostatečně silné, aby zabily člověka, nikdy nebylo známo, že napadají dospělé lidi jako kořist. Nebo se pokuste rozšlehat děti z parků v Montrealu.

2. Bojový orel

Největší orel Afriky, bojový orel váží téměř 14 liber a má rozpětí křídla téměř šest a půl metru. Je dlouhý 32 palců. Agresivní predátor, bojový orel živí drůbež i hyrax, malé antilopy, telata Impala, opice, mladé domácí kozy a jehňata, kočky a šakaly. Přestože se říká, že drápy bojového orla by mohly snadno zlomit mužovu paži v jednoduchém úderu, neexistují žádné zprávy o tom, že by tento působivý pták měl chuť pro lidské děti..

3. Stellerův mořský orel

stellers orel mořský v letu

Jeden z největších dravců celkově se nachází v Rusku a Japonsku. Samice váží až 20 liber, s délkou více než 40 palců a rozpětím křídla až sedm stop. Má největší a nejsilnější zobák jakéhokoli orla. Ačkoli se živí hlavně rybami, občas zaútočí na jiné velké a je známo, že občas zachytí mladistvé pečeť. Nikdy však nebylo známo, že by si vybral mladistvé (nebo zralé) lidi.

4. Harpy orel

Někteří považováni za nejmocnější orla na světě. Samice nakloní váhy na 20 liber, mohou dosáhnout délky tři a půl metru a mají rozpětí křídla více než sedm stop. Jejich drápy jsou delší než drápy medvěda grizzlyho (přes pět palců) a jeho uchopení by mohlo s jistou lehkostí propíchnout lidskou lebku. Živí se převážně opicemi a lenivostí, vyhánějí zvířata o hmotnosti 20 liber a více.

5. Africký korunovaný orel

Tento orel se nachází v částech tropické Afriky a má základní stravu složenou z opic a jiných savců střední velikosti, jako je hyrax Cape a malé antilopy, jakož i psů, jehňat a koz. Je to trochu nervózní poznat, že tento pták často kořistí u zvířat vážících v rozmezí 65 liber, což může vysvětlovat, proč ho Afričané nazývají „leopard vzduchu“.

Existují důkazy, že africký korunovaný orel způsobil smrt raného lidského dítěte, jehož pozůstatky byly objeveny v jeskyni v jihoafrickém Taungu v roce 1924. Studie uváděná v National Geographic uvádí, že tito orli byli občas napadáni nebo jedli člověka děti. "Z Jižní Afriky je jedna zpráva o lebce malého dítěte, která se nachází v hnízdě," řekla evoluční biologka Susanne Schultz z University of Liverpool v Anglii. Takže ze všech velkých ptáků se tenhle může bát … ale přesto je pravděpodobné, že vaše dítě sedí v parku je v bezpečí před náhodnými dravci.

Bohužel většina těchto ptáků je ohrožena a potřebují naši úctu a ochranu, ne strach. To znamená, že poznámka k videu hoaxers: Příště použijte a "leopard vzduchu" pokud nás opravdu chcete potřást.

https://youtube.com/watch?v=CE0Q904gtMI%3Frel%3D0

CS.AskMeProject